Galata Kulesi Mini Metal Obje Antik Gümüş

Galata Kulesi Mini Metal Obje Antik Gümüş (EY.05.13.101002)

Marka : Anadolia
İndirim Oranı : %25 İndirim
Fiyat : 300,00₺(KDV Dahil)
İndirimli : 225,00₺(KDV Dahil)
37,50₺ 'den başlayan taksitlerle
Özel Üretim Ücretsiz Hediye Paketi Mermerit Ürün

Galata Kulesi Mini Metal Obje Antik Gümüş
 Galata Kulesi, İstanbul'un Galata semtinde bulunur ve şehrin en eski yapılarından biridir. İlk kez 1348 yılında Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir. O zamanlar "Christea Turris" olarak bilinen kule, Ceneviz kolonisi için bir gözetleme ve savunma kulesi olarak kullanılmıştır.
Galata Kulesi, yuvarlak planlı bir kuledir ve 9 katlıdır. Yüksekliği yaklaşık 66.9 metredir. Kule, genellikle yontulmuş taş ve tuğladan yapılmıştır. İlk yapıldığında savunma amaçlı olduğu için içinde su kuyuları ve depolar bulunmaktaydı.
Tarih boyunca Galata Kulesi, gözetleme, yangın gözetleme, denizcilik navigasyonu ve hapishane olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde "Galata Kulesi" olarak adlandırılmış ve zaman zaman yangın gözetleme amaçlı kullanılmıştır.
Kule, zaman içinde birkaç kez zarar görmüş ve onarımlar geçirmiştir. En kapsamlı restorasyon çalışması ise 1960'lı yıllarda gerçekleştirilmiştir.
Günümüzde Galata Kulesi, İstanbul'un önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir. Ziyaretçiler kuleye çıkarak İstanbul'un panoramik manzarasını izleyebilirler. Kule aynı zamanda çeşitli etkinliklere ve sergilere de ev sahipliği yapmaktadır.Galata Kulesi 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius tarafından inşa edilmiştir. Galata Kulesi Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde aktardığına göre Hezarfen Ahmet Çelebi'nin kıtalar arası gerçekleştirdiği uçuşunun başlangıç noktasıdır. Her yıl bahar aylarında Afrika'dan yola çıkan ebabil kuşları Galata Kulesi’nde yuvalanıp yavrulamaktadırlar.



Anadolia Mağazacılık tarafından tasarlanmış Galata Kulesi Gümüş Kaplama Heykel, dekoratif olmasıyla masanızın üzerine, kitaplığınıza çok yakışacak ve yaşam alanlarınızda dekorasyonunuza farklı bir hava katmanızı sağlayacaktır. Anadolu motiflerinin yer aldığı özel tasarımlı kutusu ile özenle paketlenerek gönderilen heykel, hediye olarak da sevdiklerinizi çok mutlu edecektir.  



Ürün Detayları

Boy: 7 cm

 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR