mermerit-fil-biblo
mermerit-fil-biblo
mermerit-biblo
dekoratif-biblo
dekoratif-mermerit-biblo
dekoratif_mermerit_fil_biblo
mermerit-biblo
dekoratif-mermerit_biblo

3’lü Görmedim-Duymadım-Bilmiyorum Mermerit Fil Biblo - Beyaz (EY.05.03.103410)

Marka : Anadolia
Fiyat : 1.290,00₺


3’lü Görmedim-Duymadım-Bilmiyorum  Mermerit Fil Biblo - Beyaz

Görmedim, duymadım, bilmiyorum" ifadesi, genellikle bir olay veya sorumluluk karşısında bilinçli olarak ilgisiz kalmayı veya durumu görmezden gelmeyi ifade eder. Bu ifade, üç maymunla ilişkilendirilir: "Görmedim" (gözleri kapalı maymun), "Duymadım" (kulakları kapalı maymun), ve "Söylemedim" (ağzı kapalı maymun). Bu semboller, Japon kültüründe ortaya çıkmış olup, kötülükleri görmemek, duymamak ve konuşmamak anlamına gelir.
Günümüzde bu deyim, çoğunlukla bir sorun ya da sorumluluktan kaçınmayı, duruma kayıtsız kalmayı ifade eden bir ironi olarak kullanılmaktadır.

Bu sembol ifadelerini, modern ve sade bir dil kullanarak yorumladığımızda şu şekilde anlamlar yaratılmaya çalışılmıştır:

-Görmedim: Bir filin gözleri kapalı olabilir, ancak filler çok keskin bir hafızaya sahip oldukları için hiçbir şeyi unutmazlar. Bu, kötülükten kaçınmanın yanı sıra geçmiş deneyimleri asla unutmamak gerektiği mesajını verebilir.
-Duymadım: Filler çok duyarlıdır, özellikle de kulakları büyük olduğu için en ince sesleri bile algılayabilirler. Bir filin kulaklarını kapatması, çevresindeki kötülüğü duymazlıktan gelme yerine, dikkate almayı ve çözüm bulma sorumluluğunu taşımanın önemini simgeleyebilir.
-Bilmiyorum: Fillerin sosyal yapısı ve grup içi iletişimi güçlüdür. Bilgisizlikten ziyade bilgiye ulaşma çabası ve toplumsal sorumluluğu paylaşma vurgulanabilir.

Bu şekilde fillerle modern bir yorum katıldığında, geleneksel üç maymun ifadesi yeni bir anlam kazanır: Sorunları görmezden gelme veya kaçınma değil, geçmişten ders alma, dikkatle dinleme ve sorumluluk paylaşma gibi modern ve daha aktif bir tavrı yansıtan bir felsefi mesaj ortaya çıkar.


Malzeme : Mermerit

Ölçüleri

En : 8 cm

Boy : 10,5 cm

Yükseklik : 10 cm

Ağırlık : 1,575 Kg


cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR