Fatih Sultan Mehmet Tablosunun Özellikleri 1903 yılında yapılan bu eser İstanbul’un fethinin en gerçekçi yorumu olarak takdir görmektedir. Yorulan, şehit verilen bir ordunun surlardan giren ilk askerlerinin betimlenmesi, zafer kazanan komutanın duruşuyla bunun vurgulanması öne çıkan ayrıntılardır.Faust Zonaro, Fatih Sultan Mehmed tablosu Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını bize hatırlatmakla birlikte, böyle bir sanat eserine sahip olmanın mutluluğunu da yaşayacağız.
Fatih Sultan Mehmet İstanbul’a Giriş Tablosu Hangi Dönemde Yapıldı? Sultan 2.Abdülhamit tarafından sanatçıya sipariş edilen, bugün orijinali Londra National Gallery’de bulunan portre Bellini tarafından yapılan eserin büyütülerek kopyalanmış halidir.
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul Giriş Portresi
Portre, kemer biçiminde bir çerçeve içine alınmıştır. Ressam kendini Fatih'in yanında Yeniçeri olarak resmetmiştir. Fatih'in atının hemen yanında yer alan siyah cübbeli sakallı kişi sultanın hocası Akşemsettin'dir. İstanbul’a girildiği zaman padişah olarak Akşemsettin'e hürmet edilmiş, Fatih tevazudan kafasını öne eğip sessiz kalmıştır.
Fausto Zonaro Kimdir?
İtalyan ressam Fausto Zonaro , 1854 yılında İtalya'da doğdu. İstanbul’a yerleşerek eşsiz eserler çıkaran Zonaro, Osmanlı İmparatorluğunun resmi ressamı oldu. İstanbul'un sokaklarından saray yaşamına kadar birçok konuyu resmetti. Genellikle detaycılığı ve renk kullanımıyla dikkat çekti.
Fatih'in İstanbul'a Girişi Tablosunun Ürün Detayları En: 88,5 cm Boy: 117 cm